7/8-18

 

10 månader och 16 dagar

 

Det finns ett papper som Sverige och Afghanistan skrivit, ett återvändaravtal.

I det avtalet står det hur det ska gå till och vad som gäller. Vi, jag och J kan säga till 100% att det avtalet inte följs. Varför finns ett avtal om det inte behöver följas?

Dessa människor som skriver dessa avtal förstår dem vad det gör med människor? 

Idag utvisades två personer från Kållered. De fick veta att de skulle utvisas vid 16-tiden när polisen stormade in på förvaret i Kållered. 16.30 åkte dem mot flygplatsen. Va fan är det för beteende? 

Ingen förberedelse, inget hej då, ingenting. Alltså vad händer? J känner den ena killen, han mådde mycket dåligt, den andra vet vi inte för honom pratade ingen med, stackaren.

 

Vi blir oroliga, kommer det bli så för mig med? Att de stormar in och tar mig?

Kommer jag hinna ringa? Kommer vi hinna ringa advokaten?

Det är en hemsk värld vi lever i. 

9/8-18

 

10 månader och 18 dagar inlåst i förvar.

 

I dag kom J, hon ska alltid fota allt. Besöksrummet, fläkten, soffan, meloner, ananas, mig. Soffan är hemsk särskilt nu när det är varmt. Hahaha man blir varm om rumpan. Svitt i gompen säger J😱😱

 

Trots all stress och allt vi är rädda för så måste vi säga att idag, har vi haft en toppenmysig dag. Vi har gått igenom alla papper, ätit, myst, pratat, skrattat, spelat. Tjoff, sa tiden, så hade det gått tre och en halv timme. Ja alltså vi gör bra saker, papper och sånt tråkigt, men eftersom jag inte orkar så pausar vi mycket. När J märker att jag inte lyssnar mer, stoppar hon.

 

En annan viktig sak vi kommit fram till idag är....

Kycklingklubborna i Flen är inte lika goda som de i Hyllinge. Bara så ni vet om ni ska köpa kycklingklubbor. 

I morgon är det en ny dag, fredag. Då ses vi igen och ska fortsätta med papperna. Tråkigt men viktigt!

 

Det är snart förvarsförhandling. Jag är så nervös och rädd. J blir lite upprörd för hon tycker att det är självklart att jag ska komma ut. Jag har hem, skola, kyrkan, J, prästen, bra vänner, ja t o m medlemsavgiften på träningen är betald. Jag kan anmäla mig hos polisen varje vecka om dem vill. Frågan är var jag skulle sticka om jag skulle gjort det? Jag har ingenting någon annanstans. Jag har bara J och familjen, min präst och kyrkan. Man lämnar inte något som är bra!!! 

10/8-18

 

10 månader och 19 dagar inlåst i förvar.

 

Idag har vi fortsatt gå igenom alla papper. Det gick bättre idag fast jag inte sovit något alls inatt.

Igår pratade vi om drömmar, jag och J. Hur jobbigt det är när man drömmer och vaknar helt svettig och rädd. Man vet att det var något hemskt men man vet inte exakt vad. Men jag drömmer  när jag är vaken också. Fast dem drömmarna kommer jag ihåg.....fast jag inte vill.

 

Igår började vi spela ett spel på paddan. Jätteroligt! Man blir helt stressad av spelet, men man kan inte sluta. Det är roligt när vi träffas, det tycker vi båda men det ska bli mycket roligare att träffas på utsidan. Så mycket vi ska göra.

 

 

 

11/8-18

 

10 månader 20 dagar inlåst

 

J tvingade mig att skriva, J säger att jag måste skriva nåt, så ok, Hej!

...........................

....................    

Ledsen men det har varit en jobbig dag. Lite sömn, mycket tankar, stress, inga svar. Vi hörs imorgon igen!

12/8-18

 

10 månader och 21 dagar inlåst i förvar.

 

Jag har sovit dåligt länge, så idag somnade jag helt slut. J ringde för att fråga om någon som blivit tagen i Göteborg, han är här.

Just nu försöker jag onte tänka alls, det blir bara rörigt och jag blir stressad.

 

Vi har gått igenom allt och J  ska skicka det jag sagt till advokaten. Hoppas jag kan få hjälp. Ja tjatar att jag ska äta, sova och träna. Jag försöker men det har funkat sådär. J säger att jag måste gå ut varje dag, helst spela fotboll....jag gör alltid som J säger. Nu skrattar hon. Jag kan lova att jag försöker, men ibland orkar jag inte och då hjälper inte ens J tjat.

13/8-18

 

10 månader och 22 dagar inlåst i förvar.

 

Det är krig i Afghanistan!

Man bombar, skjuter och dödar varandra. Imorgon ska man utvisa folk till Afghanistan. Vi förstår inte!

J har varit helt galen idag. Jag hade stängt av ljudet på min mobil. Hon hörde att en kille flyttats från min avd till Märsta. När hon ringde mig svarade inte jag och hon blev orolig. Jag vet ju det, men glömmer. J blir sur och jag tycker synd om henne men skrattar också åt henne. Det är jättekonstigt allt. Men där är inget att göra, det är så vårt liv är nu.

 

På fredag är det förvarsförhandling. Nervös! Orolig! Rädd! Tänk om jag får stanna?

Jag önskar att jag kunde förklara hur allt känns. Hur det är här. Det är svårt, svårt att säga så andra förstår. Jag och J har pratat mycket under lång tid, hon förstår lite men inte allt.

14/8-18

 

10 månader och 23 dagar inlåst

 

Idag deporterar dem flera personer till Afghanistan. Trots där är krig....

Kan någon förstå?

Både jag och J är så ledsna och rädda. Detta känns inte ok på något sätt alls. 

Vi skriver kanske mer ikväll, J är sjuk, jag är ledsen...ja J är också ledsen.

Hoppas vi kan skriva att de avbokat alla utvisningarna.

forts......

 

Det var två killar från förvaret i Flen som skulle åka, en från Kållered och imorgon, på J födelsedag, åker en från Åstorp.

Den ena kille från Flen bad för sitt liv, han grät och skrek. Till sist fick han gå av flygplanet. Men den andra killen åkte.

så två av tre åkte. Skit!!

Två är kristna precis som jag. Jag har inte skrikit ut min tro till hela världen. Jag kan inte förstå att man måste göra det. Det måste väl varje människa själv bestämma om man vill berätta för alla vad dem tror på, om dem är hbtq eller inte, vad man ska rösta på? Varför måste jag göra det?

J har berättat för mig om sin tro men ingen annan. Ingen berättar om de är hbtq eller inte. Hur mycket vi än pratar om det så blir det vara mer konstigt.

Jag brukar prata med dem som vill om min tro, om Jesus. Men det är inte det första jag säger, Hej jag heter N och är kristen. Vad är du?

 

 

 

15/8-18

 

10 månader och 24 dagar inlåst i förvar

 

Idag är det J födelsedag, hon ville inte fira. Finns inget att fira säger hon. Nä så är det kanske. Utvisningarna fortsätter, en stor bomb mot en sorts skola i Kabul, bara 3 min från J & tolkens lägenhet. Killarna där blev jätterädda. 

 

På fredag har jag förvarsförhandling. J ska vara med. Det känns som det är nu det avgörs, för om en månad har jag suttit i 1 år inlåst. Jag fattar inte??

Hur vi än vänder och vrider på det kan jag inte förstå, jag frågar J som inte heller kan förstå. Det är helt galet.

1 år inlåst som värsta mördaren. Vi får väl se vad som händer.

16/8-18

 

10 månader och 25 dagar inlåst i förvar

 

J kom, vi pratade inte mycket. Vi är båda nervösa. Förvarsförhandling imorgon.

Läs på andra sidan!!!

18/8-18

 

1 dag ute i frihet!!!

Vi har massor att berätta men idag har vi varit trötta och fulla av känslor.

J har gråtit halva dagen, hon är nog trött. Jag har varit med A en runda.

 

Hoppas det är ok att vi berättar mer imorgon, nu är vi trötta. 

Saken är den att vi skrev ett långt inlägg, men det försvann. Därför passar det inte ihop med bilden, det vi skrivit nu.

19/8-18

 

Dag 2 i frihet!!

 

Bara en så enkel sak att kunna köpa kläder, vad man vill, inga joggingbyxor. Det känns konstigt. Är fattig, men jag måste ha ett par byxor. Egentligen behöver jag skor med. Nu hoppas vi på sånt...at-und säger J. Så jag kan arbeta. Det är verkligen helt tomt. Jag är sugen på att arbeta. Jag har alltid arbetat i hela mitt liv. 

20/8-18

 

Dag 3 i frihet!!

 

Idag skulle jag vara hos polisen och anmäla mig. Gissa om jag försov mig? Plötsligt vaknar jag av att J skriker på mig. Fick skynda oss mycket, kom lite sent.

Det var nog trötta poliser eller sura att helgen var slut. Inte ett trevligt ord, inte något, inte ens ett leende. De skulle ha mitt nummer för att ringa mig och se så jag inte lurade dem. Shit hur ska detta gå?

 

Sen var det full fart till Malmö och migrationsverket. Vi väntade och väntade, sen kraschade datasystemet och vi fick vänta ännu längre. Shit igen...

Jag är trött. Jag vet inte varför? Jag har sovit.

Jag sökte efter LMA-kort och dagersättning. Men det fick jag inte. Konstigt?? 

Jag vet inte hur jag ska klara mig nu? J har redan betalt jättemycket. Jag har inte kläder så jag kan byta. Jag har stora hål i mina skor. Shit, shit....

Hoppas min kompisar kan låna mig.(hmm.....hallå!!!! Nu har J låtit igen) Eller det kanske blir svårt. Ja vi får se vad som händer alltså. Jag tror inte J låter mig svälta....

Det är konstigt allt med migrationsverket. Jag förstår inte? Jag släpptes den 17/8 men beslutet att jag inte skulle få mer ersättning var från den 11/8??

J ska söka pengar från någonstans... vi får se.

21/8-18

 

Idag åker vi till Stockholm. J hade bestämt resan innan jag blev fri, jag åker med och träffar mina kompisar och hämtar mina saker. Det ska bli roligt att träffa mina kompisar, se Stockholm.

Vi måste ta en paus. Trots det positiva så mår vi väldigt dåligt. Vi ligger på gränsen hela tiden. J mår riktigt dåligt. Hoppas ni vill fortsätta följa oss när vi är tillbaka.

20/9-18

 

Nu har jag varit fri i lite mer än en månad. Det känns mycket längre faktiskt. Det är skönt men tufft. Inte en krona har jag, J gör sitt bästa men jag märker att hon kämpar. Hahaha nu säger hon igen att jag inte ska säga så. Men som ni kanske minns så har vi kommit överens att hon ska skriva allt jag säger.

 

J har varit på nåt möte idag med en massa människor från mv och andra förvar. Hon skrattade och berättade att de fick sitta och titta varandra i ögonen. J fick titta någon chef från ett förvar någonstans i ögonen. Hon tyckte det kändes konstigt för hon kände inte honom. Men sen hade hon pratat med honom och tyckt att han lät vettig. ........nu påminner J mig om att hon gav honom vår blogg och han kanske läser detta. Hahaha jättebra tycker jag! Hade kanske varit bra om andra chefer på andra förvar också läste.

 

Imorgon ska militären för mv komma. Nu skrattar J sådär som bara hon gör. Vad sa jag nu? 

Jaha, han är inte militär för mv utan generalnåt. Strunt samma han bestämmer!!

Han skulle träffat J och fikat tycker jag. Följt med henne på förvaret, ja hon kunde visat även honom allt viktigt man måste kunna här i livet.  Jag tror att han lyssnat på henne. Jaja skit i dem nu.

 

Vad händer? Vi har fiskat, vi tränar, jag har hjälp J med allt möjligt. Vi besöker förvaret och jag tolkar. Ja, J berättade att hon blev inbjuden på ett studiebesök på ett förvar i Sverige. Hon ville inte säga vilket???? Jag vill också följa med.

 

Vi ska försöka skriva varje dag, men ibland går det inte.

Maten mv bjöd J på

21/9-18

 

N är hemma i sängen, sjuk. Jag har lyckats att smitta både N och AK, får se om övriga klarar sig.

Själv har jag varit på NGO möte för andra dagen. Ska bli spännande. 

Intressant att hörs andras åsikter. På alla förvar finns en NGO samordnare. Jag pratade med tre stycken från olika förvar. Det var lite intressant för det var lite olika syn på saker och ting. Två bjöd in oss på studiebesök, hade bra samtal med dessa två.

Vi hoppas att vi kan starta en besöksgrupp i Åstorp. Oavsett vad vi tycker om varandra, eller vad jag tycker om stället så handlar en besöksgrupp om att göra livet drägligt för de som är inlåsta. Vi får se vad som händer. Vi hade en arbetsgrupp också. I min grupp var en kvinna med som var en av två enhetschefer i Åstorp. Jag vet inte om hon varit ledig eller nåt, för jag har inte hört talas om henne. Men hon hade många sunda tankar och åsikter, kändes positivt. Hoppas de smittar av sig!!!

Superroligt att träffa tjejerna från storstaden också.

 

När jag kom hem pysslade jag om N lite. Stackaren!! Sen lite fredagsmys......somnade på soffan.

Paneldebatt på NGO