Jag, N är kristen, det är J också men hon tror inte som jag.

Jag är helt säker på att Jesus är med mig, överallt. Jag känner det. Alltså, jag kan inte förklara för jag kan inte se honom men jag känner det, inte att han rör på mig eller sitter på mig utan mer inom mig. Det är svårt att förklara faktiskt. Jesus är som min vän, någon som har funnits där alltid, fast jag inte alltid förstått. Eller....när jag var liten så kunde man inte välja, eller...det berodde såklart på att jag växte upp i ett land där man inte är kristen. Alla födds som muslimer, formas för att leva efter Islam. Det är ok, men jag tycker det är viktigt att man själv får bestämma och känna. Jag kan stolt säga att jag har helt själv känt att Jesus är rätt för mig, jag har fått mycket hjälp genom kristendomen. Fast jag inte kan så mycket än, så kan jag säga att det jag lärt mig hittills är så rätt. Jag har ju alltid varit mycket ensam, fast jag alltid haft mycket folk runt mig. Ja, det låter skitkonstigt, men jag har aldrig haft någon riktigt nära som jag kunnat snacka om allt med. Jag har ju polarna, riktigt bra kompisar för resten av livet, men jag pratar inte om känslor och tro och sånt med dem, men det kan jag med Jesus. Han är bra! Som en vän, eller jag vet inte, det är svårt att förklara men hela jag känner mig glad och lycklig. För nu är jag inte ensam, nu har jag min vän Jesus med mig.

Bibeln

Igår provade vi något nytt, vi hade en tolk med oss när vi läste bibeln. Det var hopplöst, N pratar någon konstig dialekt på Dari så det är lite svårt att förstå honom säger tolken. Hahahaha och N säger att han inte förstår mig?? Han är rolig, han säger att jag ska prata ordentligt. Första gången vi pratade satt han på en stol mittemot mig och bara tittade på mig. Jag babblade på som vanligt och efter en stund säger han, ”Vad säger du för nåt?” Nu vet jag, korta meningar så funkar det. 

När vi läser bibeln brukar jag läsa lite, typ en mening och sen pratar vi om vad den betyder. Inte alltid jag lyckas förklara, men vi kämpar på. Det blir alltid diskussioner vad vi tycker, vad man borde och hur det är på riktigt. Vi är väldigt överens om att man ofta vet hur man ska leva och vad man borde, men inte alltid följer det. Denna gången med tolken så tog det väldigt lång tid. Jag läste, tolken översatte, N sa något och tolken skulle förstå vad han sa....herregud, det är bättre om han lär sig skånska så begriper man vad han säger.

Jag vet precis vad N svarat på det. Han hade sagt ”absolud(så säger N)....inte, aldrig i livet.”

Jag gillar N, han är sådär läskigt ärlig. Ibland hoppar man till och undrar hur han tänkte, men nu har jag lärt mig att han svarar bara ärligt men har aldrig för avsikt att såra. N brukar säga att det är svårt med oss svenskar för vi säger ofta saker som betyder en sak, men vi menar något annat. Jag måste hålla med honom. Kanske något vi ska tänka på?

Jesus är alltid med mig

14/4-18

 

En sak känns bra för mig, oavsett vad som händer så vet jag själv vad som är sant. Man pratar om kristen på riktigt? Hur är man kristen på låtsas? J säger att det heter genuint kristen. Spelar ingen roll vad det heter faktiskt. Jag vet att Jesus är med mig, han följer mig och hjälper mig att göra rätt val. Jag kan inte hela bibeln, jag kan nog väldigt lite om man ska jämföra med andra, men jag har lite svårt att lära mig. Men är det inte viktigast vad jag känner i mitt hjärta? Alltså jag vet inte om jag orkar mer snart? Jag vill bara få en chans till ett liv, ett liv med Jesus. Jag ska kanske flytta ner till Skåne om jag får uppehållstillstånd. Det känns bra att bo nära min kyrka och min präst. Då kan jag få stöd från honom. Jag har inte sagt det till honom än men jag tror han hade varit ett stöd, han är en stor man med ett bra hjärta min präst. Känns bra att säga min präst. Jag har saknat honom nu när han varit bortrest. Jag måste berätta för honom vad som hände med min bibel. Den personalen skickade med honom, den sjuka mannen, som deporterades till Irak.

 

Jag är glad att jag träffade prästen, att han hjälp mig så mycket. Han har hjälpt mig att förstå. Förstå vad som är rätt och fel. Innan hade jag slagit till någon som behandlar oss som personalen gör. Men han har fått mig att förstå att det är bättre att vända andra sidan till, än att ge en smäll. Ja jag får väl erkänna att ibland hade det känts bra att bara dra till....men jag mår bättre nu och kan ha mer kontroll på mitt humör. 

Ikväll tänkte jag be tillsammans med er. Men där är ett problem, J tycker den gamla bönen är bäst men jag tycker den nya. Jag fattar inget på den gamla om jag ska vara ärlig, knappt på den nya heller men jag tycker om den.

 

Vår Fader, du som är i himlen. 
Låt ditt namn bli helgat. 
Låt ditt rike komma. 
Låt din vilja ske, på jorden så som i himlen. 
Ge oss idag det bröd vi behöver. 
Och förlåt oss våra skulder, 
liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss. 
Och utsätt oss inte för prövning, 
utan rädda oss från det onda. 
Ditt är riket, 
din är makten och äran, 
i evighet. 
Amen.

 

 

Fader vår

15/4-18

 

 

Jag passar på nu när N sover hahaha, jag tycker att den gamla, Fader vår, är finare än den nya så jag lägger in den innan herr N kan protestera. 

 

 

 

 

Ensam

17/4-18

 

Jag har varit ensam i många år. Ibland känns det som jag är 100 år, men egentligen är jag inte så gammal. Ensamheten, är svår, man tror att man klarar sig själv, att man inte behöver någon. Jag brukar försöka att inte tycka om någon, för det gör ofta ont, mer ont än ensamheten. Men nu verkar jag fast! Jag tycker om, jag tycker jättemycket om och jag tycker jättemycket om att känna att någon bryr sig om mig. Jag känner mig omtyckt, älskad. Jag känner att jag betyder något för någon annan.

 

Igår berättade J för mig att hon berättat om allt som hänt för min präst. Han blev ledsen och upprörd. Han skulle berätta för församlingen och de skulle be för mig. Det känns bra! Det känns bra att människor jag inte känner bryr sig om mig på riktigt. Jag längtar efter den dagen, jag öppnar dörren till min kyrka, stiger in, sätter mig i bänken och lyssnar på min präst, tillsammans med alla dem andra. Den dagen längtar jag efter!

Hoppas den kommer snart🙏

Min präst, min mentor

 

20/4-18

 

Första gången jag, N, skulle träffa min präst, var jag rädd. Ja, han var inte min präst då, men han blev min präst, mentor och vän. Han dömer mig aldrig, han vägleder mig på ett bra sätt. Jag önskar att alla hade den turen att få en sådan vän. Jag kan berätta och han lyssnar. Han blir inte arg eller säger att jag är dålig utan säger, prova att tänka såhär eller gör såhär istället. Om jag ska vara helt ärlig glömmer jag ibland, men lite fastnar varje gång. Han är en bra människa. Jag hoppas och ber att han ska vara med mig hela livet. 

 

Jag ber för mina vänner i förvaret i Åstorp, att de ska hålla modet uppe och inte tappa lusten. Att de ska känna att jag är med dem i tanken och i hjärtat, att de aldrig ska tappa tron på sig själva. Amen

29/4-18

 

Två av mina vänner som också är inlåsta på ett förvar, var i migrationsdomstolen i veckan. Jag ber särskilt för dem, att allt ska gå bra. Det är bra människor, bra vänner som bara gör bra saker. Jag vet inte om man får be om hjälp att det ska gå bra i domstolen? Men jag tänker att jag vill be för deras liv, att det ska gå bra för dem i livet och dem ska få trygghet och lycka. Jag lovar, det är dem värda🙏

Tack gode gud! Amen

Imorgon är en viktig dag för vår G

1/5-18

 

Migrationsdomstolen 2/5 i Malmö kl 10, är en viktig stund. Då ska vår fina vän G på förhör. Det finns bara ett rätt och det är att han ska få uppehållstillstånd. Han är viktig för oss båda, Vi älskar ❤️ honom massor, han är vår Janim.

Snälla alla, hjälp oss att be för honom, hålla tummar och tår och hoppas. På riktigt är han en fin människa.

Tack gode gud, tack gode gud att du lyssnade på mig. Jag är säker på att du inte kommer att ångra att du lyssnade på mig. Jag är så tacksam att min vän fick en chans.

Tack!

Amen🙏

13/5-18

 

Vi är inte barn någon av oss, trots att N är yngre, är han äldst ibland. Han har varit vuxen längre än vad han borde behövt. Men bönen ”Gud som haver barnen kär” är en mycket fin bön, för alla, oavsett ålder. 

Vi ber för alla nära och kära, vi ber för oss själv, vi ber för vår värld. Amen🙏

Pingstkyrkan

 

 

För mig var det inte viktigt vilken kyrka jag tillhörde. För mig var tron, närheten till Jesus och att jag kände att det var rätt för mig som var viktigast. Att det blev pingstkyrkan är nog tack vara min präst. Han är en god man, med stort hjärta. Jag saknar honom mycket. Kanske en dag har han vägarna förbi och har tid att komma inom mig och prata lite, kanske be tillsammans med mig. Jag har fortfarande inte berättat för honom att jag skriver blogg tillsammans med J, undrar vad han hade tyckt och tänkt? Jag måste fråga J om hon kan läsa igenom hela för mig. Jag minns inte allt jag sagt att hon ska skriva.

 

Det har varit några tuffa dagar. Jag föll och ingen märkte det. Det är svårt när det blir avslag, man är helt ensam med alla tankar och alla känslor. Jag är hu ganska dålig på att visa känslor, ja riktigt dålig skulle nog J säga. Men nu ska jag försöka ta nya tag och få ny energi.

22/5-18

 

Förlåt mig att jag inte visat mig här på ett tag. Det har varit en jobbig tid med mycket rädsla och stora tankar. Jag har fått hjälp av Jesus och hoppas han fortsätter att vara med mig igenom allt detta.

Tack Jesus

Amen🙏

29/5-18

 

Jesus,

dagarna går bort en efter en. Vad händer med mitt liv? Är detta ett sätt att kolla mig? Om jag är på riktigt? Jag kan vara svara som den personen jag är, jag är på riktigt, men jag vet inte om jag klarar mer. Jag vill, jag försöker, jag hjälper andra som är ensamma, som inte har någon. Jag försöker sprida lite skratt för att vi alla ska orka. Men min stora fråga är om jag själv kommer att orka?

 

Jag vill även be för min och J:s vän AK. Det börjar närma sig för honom, på fredag är det dags. Jag kommer vara med honom i mitt hjärta och tanke.

Amen🙏

Jesus🙏

Idag är det en ny viktig dag för en bra person. AK har ett bra hjärta och vi tycker mycket om honom. För oss finns vara ett rätt och det är att han ska bli trodd. AK är en bra och ärlig person, han skulle aldrig ljuga om något.

Idag ber jag för min vän

Tack Jesus för allt

amen🙏

Önskan att få komma ut och andas är stor nu. Snälla Jesus låt mig få andas, bara en liten stund. Det känns som jag ska kvävas både av värmen här inne, luften här är slut, men också av att inte veta, inte få något positivt besked alls. Det börjar kännas som att väggarna kryper närmare och närmare. Var ska jag bli av?

Snälla Jesus🙏 Nu behöver jag verkligen hjälp till mig själv. Förlåt att jag ber om saker för mig när det finns andra som har det svårt. Förlåt, men du är mitt sista hopp, jag är rädd att jag ger upp.

Snälla🙏

7/6-18

 

Om man tittar på Jesus ansikte, känner man ett lugn. Titta själv, han är vacker, lugn, trygg och sprider en godhet genom att bara vara. Jag(vi) skriver inte så mycket på just denna sidan för det är ofta privat. J är ju inte så bra på det med Jesus....Jag, N pratar gärna med honom själv. Men jag vill ibland dela mina tankar med er. 

Det är svårt nu att lyckas lära mig så mycket jag faktiskt vill. Det är långt till min präst och det är långt för J. Jag och J försöker men just nu är det svårt.

jag delar min erfarenhet, tankar och tro med andra istället. Alltså med vänner och andra inlåsta, jag berättar om min tro och mitt inre lugn. Många lyssnar och vill lära sig mer. Om jag ska vara ärlig så känns det bra när jag kan hjälpa andra att hitta Jesus. J berättar att det heter missionera. Vi skrattar lite, för det var ett av alla ord jag inte förstod under förhören. Nu vet jag, men lite sent kanske. J blir lite sur för hon tycker att jag ska säga att jag inte förstår, men om jag sagt det redan 150  gånger så känner jag mig dum att säga en gång till,  ”Jag förstår inte”

Vet ni vad svenskar brukar göra när man säger att man inte förstår? Dem pratar saktare och högre😂😂😂 Det är snällt men det hjälper inte alltid. J brukar försöka visa bilder, eller berätta runt ordet.Bilder är bäst för dem är inte på skånska. 

 

Jag vill passa på att tacka Jesus för allt. Tack för att du är ett stöd för mig och mina medmänniskor. Tack för att du hade tålamod med mig i början, det var inte lätt. Jag försökte men jag var vilse, det var svårt att lämna något som alltid funnits där, något jag alltid lärt mig var det enda rätta. Men nu vet jag vad som är det rätta för mig.

 

Tack Jesus!

Amen🙏

12/6-18

 

Förlåt vi har inte somnat! 

Bloggen har nya ”verktyg” och alla sidor funkar inte, därför har det inte kommit in något nytt under helgen, men det kommer....hoppasvi. Ha tålamod, gärna för oss också för det är vi dåliga på.

Tack för ikväll Jesus. Det behövdes lita prat och reda ut tankar. Hoppas det håller i sig.

Tack Jesus för allt

amen🙏

17/6-18

 

Tack🙏

Om jag kunnat beskriva min känsla nu hade jag gjort det. Jag är glad och det känns som någon tagit bort en eller två stenar från min rygg. Ni vet när man är rädd och orolig men kan inget göra. Men plötsligt öppnar himlen sig och solen lyser och allt känns bra. Man kan liksom andas lättare. Så känns det nu. Tack gud, tack Jesus🙏

J säger att nu förstår du kanske hur det känns för mig? Hon har försökt förklara för mig men jag har inte lyssnat eller inte fattat. Men nu gör jag. Hon betyder mycket för mig, J. Idag skojade hon med mig och sa, ”Hur var ditt liv innan du träffade mig? Tänk vilken tur att du träffade mig” ja det var tur. Jag älskar J så mycket, hon är min vän på riktigt. Jaja, jag vet att hon älskar mig också, det kan man inte missa för det tjatar hon om. Men J är god och jag hoppas Jesus alltid vakar över henne, över henne, G, AK, tolken, A i Afg, mina vänner och mina....som finns i mitt hjärta var dem än är.

Tack!

Amen🙏

28/6-18

 

Jag pratar med Jesus varje dag. Men sista tiden har det känts som jag inte hittat honom. Men igår när jag gick och la mig så kände jag honom helt, han var med mig med full kraft.

Jag tackade för mitt besök, för min fina vän AK, för J, för livet. Jag ber för deras lycka och för G, A och tolken. Jag ber också för min familj var dem än är. 

Tack Jesus, tack för allt och för lugnet och tryggheten du ger mig.

Amen🙏

30/6-18

 

En vän kan vara uppriktig med dig även om det skulle göra ont. Bibeln säger i Ordspråksboken 27:6   Vännens örfil är ärligt menad, fiendens kyssar vill bedra.

 

J visade mig detta, när hon läst frågade hon om jag förstod? Nää inte ett dugg. Hon berättade,  trots att en väns ord kan göra ont, när tex vännen säger sanningen, så kan man bli lite sur eller ledsen. Men det är bättre att höra sanningen än att vännen ljuger och sårar en. Alltså jag förstår vad J menar men jag kan nog inte förklara. Men det var ett konstigt ord det där, örfil. Men det är inget snällt. Det betyder att man slår någon med handen på kinden. Vi leker ofta med ord, både svenska men mest dari/farsi. 

Men det jag ville säga är att sanningen är alltid bättre än lögnen. Man kan inte leva sitt liv på en lögn, det kan gå ett tag men inte ett helt liv. För mig är ärlighet viktigt. Lyckas inte alltid men oftast.

 

Vill tacka alla bra personer, mina vänner.

Tack för allt! Tack Jesus att du fortfarande är med mig.

amen 🙏

Det skulle kunna varit jag när jag var liten, men det är det inte.

Jag tänker på mig som barn, på mitt liv då och nu.

Jag ber för alla mina nära

Amen🙏

Jesus var är du! Jag behöver dig nu, jag orkar inte längre.

Jag fick höra att jag var låtsaskristen. Att jag trodde på Jesus för att få stanna i Sverige. Jag svarar såhär, om jag var låtsaskristen kunde jag slutat tro nu. Jag har fått avslag. Men det finns en sak mv inte kan avgöra, min tro. Det är bara jag som vet vad jag känner. Jag vet att Jesus är med mig alltid och det är jag tacksam över.

tack🙏

"Bekymra er alltså inte för morgondagen, för morgondagen bär sitt eget bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga."

 

Jag frågade J om hon ville hitta såna kloka ord från bibeln. Jag tycker det är lite roligt att försöka förstå dem. Sen tycker jag det är roligt när J försöker förklara. Orden hon valde idag var så bra, ska försöka tänka på dem. De betyder att det är dumt att oroa sig för var som ska hända i framtiden, när det är nog med det som händer idag. 

 

Jag är fortfarande kvar, jag ska försöka vara glad för varje dag jag inte behöver riskera mitt liv istället för att oroa mig för det. Jag hoppas att jag kan få J att känna så också.

 

Tack Jesus för min vänskap med J, tack för allt jag fått vara med om. Allt har inte varit dåligt och det som varit dåligt har gett mig något bra också.

Försök vara snälla mot varandra, ta hand om varandra.

Amen🙏

"Räkna med honom på alla dina vägar, så skall han göra dina stigar jämna”

 

 

Nu behöver jag hjälp, vad menar man med detta? J försöker förklara men blir samtidigt lite sur (blir hon ofta nuförtiden). Hon säger att om Gud och Jesus är med en var man än är, blir livet lättare. Alltså livet är som en väg, den går upp och ner, hål och ojämn, men om man är vän med gud och Jesus blir vägen lättare att gå på. Jag tycker att min väg blivit lättare att gå på, men inte rak. Den är fortfarande....full med hål.

J säger (bli inte arga på henne) att gud och Jesus nog gått vilse. Att dem behöver en karta för att hitta mig. Men jag försöker förklara för henne att allt handlar inte om mig, utom om alla, alla människor och alla djur, ja hela världen. Det är svårt att prata med J nu, hon är arg och ledsen, hon ska till min vän som ska utvisas på tisdag.

Men jag förstår och jag tycker att min väg blivit lättare. Det kommer snart J också att tycka.

Jag ber extra för min vän som ska utvisas, jag vet att Jesus är med honom, det tror jag han också känner. Han är en bra kille som också mött Jesus. Men jag vill be för J också, att hon ska få bli glad igen.

Amen🙏

Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.

 

Sedan Jesus och jag hittade varandra har allt varit ljusare. Men ibland har det faktiskt känts som nån stått framför ljuset så det känts mörkt. Då har jag blivit rädd att jag blivit lämnad av Jesus, att han tyckt att jag varit en dålig människa. Jag har mått dåligt väldigt länge. Precis som många andra har jag varit med om saker. Jag har aldrig pratat om dem förrän jag träffade J. Jag vet inte varför jag berättar allt för henne, men det bara blir så. Men dessa saker följer efter mig. Jag ser dem på nåt sätt inne i mitt huvud på dagen, på natten jag alltid. Som bilder eller nåt, jag kan inte förklara. Jag tänker ofta varför? Det känns lättare när Jesus pratar med mig om detta. Jag hoppas att han aldrig tycker att jag är dålig så han sticker. 

Något annat jag tänkt på? När jag dör? Då kommer jag till himlen, men är det samma ställe som paradiset? Kommer jag få träffa dem jag älskar då eller är det olika ställe då också? 

Jag vill tacka Jesus för att du hjälpte min kompis Rahmat och M att inte utvisas i tisdags. J berättade för mig.

Amen🙏

 

 

Ty jag är Herren, din Gud, jag tar dig vid handen och säger till dig: Var inte rädd, jag hjälper dig. Jes 41:13

 

Gud är med mig överallt, i bra stunder och i dåliga. Blir det för svårt kan jag ta hans hand så följer han mig. Det känns bra, det gör att mycket i livet känns lättare.

Ofta har jag känt mig vilsen, men när det händer nu så kan jag prata med Jesus. Jag mår ofta dåligt, jag behöver mycket hjälp. Jesus håller min hand och jag är inte ensam i det svåra.

 

Jag vill be för mina nära som har en plats i hjärtat. 

Amen🙏

 

Gud är kärlek, och den som förblir i kärleken förblir i Gud och Gud i honom

 

Jag känner kärleken och jag känner att han är med mig, alltid. Det känns bättre och bättre, jag känner mig lugn och trygg. 

Jag vill be för mina vänner, A som nu landat i Iran, G och A som kämpar på och alla mina vänner som jag känt sedan jag kom till Sverige. De är viktiga och det är viktigt att de mår bra. Några av mina vänner har precis som jag hittat Jesus och känner glädjen och styrkan där.

Var snälla mot varandra alla

Amen🙏

Är det guds sätt att visa att något är fel? Det är konstigt, det är varmt, människor dör, mår dåligt, det är inte bra. Är det för att man inte är snälla mot varandra? Inte tar hand om varandra? Jag tror att något är fel.  Jag sa till J vad jag tänkte. Hon berättade något konstigt och skickade en film. Många gånger, inte alla, men många så är det bra väder, varmt. Men när hon kör härifrån blir det dåligt väder. Det kommer fort och försvinner fort. Igår var det 31 grader när hon körde härifrån och sol. När hon kört 5 minuter så började det blixtra. Hon sa att det såg ut som blixtarna kom precis framför bilen. Sen började det regna jättemycket och det kom såna hård vita is. (Hagel säger hon att det heter) Det kom så mycket att både J och många andra stannade sina bilar. Hon filmade och skickade till mig. Hon sa att det är kanske Jesus sätt att säga att detta inte är ok, att hon lämnar mig här varje gång. J säger att hon är ledsen och att alla som har ett hjärta och vet sanningen måste reagera. Det är kanske Guds sätt att reagera på att jag sitter kvar här när hon åker. J säger att  Gud är för alla men även för mig. Det känns bra när hon säger så, men jag tycker inte själv att jag är viktig. 

 

Tack Jesus för allt

Amen🙏

Kärlek är viktigt! Jag har känt kärlek från andra men haft svårt att visa tillbaka. Kärlek är inte samma till alla. Jag känner att jag älskar på olika sätt. Jag har inte kunnat förklara men när vi pratade om det sa J det bra. Man kan älska på många men på olika sätt. Kärleken man känner för sina barn är på ett sätt, kärleken man känner för sin kära är på ett sätt, kärleken jag känner till Jesus är på ett sätt. Men man kan också älska sin vän, sitt djur, nåt man äter. Jag älskar många på olika sätt.

Jag vill även be för min vän som släpptes från förvaret igår. Det är en bra kille. Hoppas han får må bra!

Jag hoppas också att alla kan få känna kärlek.

Amen🙏